Што не научи здравствената криза, дали градежниот сектор може да биде двигател на економски раст, за „урбаната мафија“ и балансот меѓу професионалниот и приватниот живот, во Трилинг зборува д-р Драгана Д. Чифлиганец

„По 15 месеци од почетокот на пандемијата, не верувам дека некој може да каже кога ќе биде крајот на оваа криза. Но, можам да кажам дека тоа не научи сите, и македонската и светската економија, дека правилото кое важело во бизнисот, планирањето, преку ноќ повеќе не важи. Нашата економија е кревка, но за среќа 30 […]

Интервју со Душко Чифлиганец во „Менаџер Капитал“ за најновите бизнис предизвици, инвестицијата во Србија и клучот за одржливост во кризно време

Во мега интервјуто „Лицето на модерното градежништво“ во најновото издание во економскиот магазин „Менаџер Капитал“, Душко Чифлиганец, заменик претседател на Adora Business Group, зборува на актуелни бизнис и животни теми во неизвесното пандемиско време. Тој порачува дека на глобалната бизнис сцена, сега повеќе од било кога, е евидентен концептот „Modernise or Die”, што значи дека […]

На светскиот ден на детето, Адора донираше клупи за Детската клиника во Скопје

Светскиот ден на детето, Адора Бизнис Групацијата го одбележа со донација на клупи кои се поставени пред Универзитетската клиника за детски болести во Скопје. Сите деца имаат право да растат безгрижно, здраво и среќно, а нивните насмевки се нашето најголемо богатство. Затоа, компанијата Адора ја користи секоја можност со повод, но и без повод, да […]