НОВОСТИ

НОВОСТИ

ДОНАЦИЈА НА Д-Р ДРАГАНА Д. ЧИФЛИГАНЕЦ ВО ЈЗУ УНИВЕРЗИТЕТСКА КЛИНИКА ЗА ГИНЕКОЛОГИЈА И АКУШЕРСТВО – СКОПЈЕ

ДОНАЦИЈА НА Д-Р ДРАГАНА Д. ЧИФЛИГАНЕЦ ВО ЈЗУ УНИВЕРЗИТЕТСКА КЛИНИКА ЗА ГИНЕКОЛОГИЈА И АКУШЕРСТВО – СКОПЈЕ

Извршната директорка на Адора инженеринг д-р Драгана Д. Чифлиганец подари апарат за рана дијагностика на оштетување на слухот на Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство во Скопје, за рано детектирање кај новороденчињата.
Со тимот лекари на Клиниката на гинекологија и акушерство, прим. д-р Елизабета Петковска и д-р Снежана Јанчевска, на чело со директорката на гинекологија, д-р Викторија Јовановска, деновиве, Драгана го означив почетокот на употреба на апаратот за рана дијагностика на оштетување на слухот кај новороденчиња. Оваа метода на скрининг овозможува детектирање на проблемот непосредно по раѓањето на бебињата.
„Раната детекција, значи и рана интервенција која ќе овозможи и надминување и на други компликации во развојот на бебињата, посебно на предвреме родените“. – велат од ЈЗУ. Универзитетска клиника за гинекологија и акушерство, изразувајќи огромна благодарност за хуманоста, грижата и донацијата на Драгана Чифлиганец, со надеж дека овој пример ќе биде инспирација за други поединци и компании да реализираат слични проектин и да градат човечки релации втемелени на хуманоста и благородноста.
„Сите деца имаат право на еднакви можности да растат здраво, сите деца имаат право на среќно детство, а како жени, мајки, како луѓе треба да им го овозможиме тоа, секој според своите можности. Дарувањето е двигател на убави емоции, радосни моменти и на топли зборови, а има ли нешто поблагородно од тоа да им помогнеме на најмалите, новороденчињата, кога почнува животот, тоа најдобро го знаат мајките“. – порача д-р Драгана Д. Чифлиганец, потврден активист во општествено одговорните проекти за поддршка на заедницата и за подобар живот на граѓаните.

Адора

Поврзани вести

МЛАДИТЕ НАТПРЕВАРУВАЧИ НА КБК АДОРА СО 5 – ЗЛАТНИ СРЕБРЕНИ И БРОНЗЕНИ МЕДАЉИ НА SERBIA OPEN WAKO EUROPEAN CUP

Младите талентирани кик боксери од КБК Адора, минатиот викенд остварија одлични резултати на Serbia Open, WAKO European Cup ranking tournament. Од турнирот во Белград, тие

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

СЛОБОДАН ИВЧЕСКИ НАШИОТ СЕНИОР МОТО КРОС ШАМПИОН СО ПОДДРШКА НА АДОРА ТРИУМФИРАШЕ НА СТАРТОТ НА СЕЗОНАТА 2023

Слободан Ивчески Цобо, државниот мото крос MX Сениор шампион, освои две први места натпреварувајќи се на првиот отворен Македонски шампионат со кој мото крос сезоната

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

ЧЕСТИТКИ ОД АДОРА ЗА ВРВНОТО ПРИЗНАНИЕ НА КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА „НАЈДОБРА БАНКА ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЗА 2023“

Компанијата Адора инженеринг, како еден од значајните поединечни акционери и квалификуван акционер во Комерцијална банка АД Скопје, на сите вработени, на целиот менаџерски тим и

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

АНТОНИО ДАМЈАНОВСКИ НАШИОТ НАЈУСПЕШЕН МЛАД МОТО КРОС ТАЛЕНТ СО НАТАМОШНА ПОДДРШКА НА АДОРА ЈА СТАРТУВА НОВАТА СЕЗОНА

Со трка на отворениот македонски шампионат во недела во Гевгелија, нашата Адора Атлета Антонио Дамјановски, најталентираниот, најмлад и најуспешен мото крос возач во Македонија, ја

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ