НОВОСТИ

НОВОСТИ

ЧЕСТИТКА ОД АДОРА ЗА ПРАЗНИКОТ ИЛИНДЕН – ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА

ЧЕСТИТКА ОД АДОРА ЗА ПРАЗНИКОТ ИЛИНДЕН – ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА

Адора Инженеринг на сите граѓани на Македонија им го честита големиот национален празник Илинден, Денот на Републиката. Славејќи ја 118 годишнината од Илинденското востание и 77 години од Првото заседание на АСНОМ, овој двоен посебно значаен празник за македонскиот народ, гордо не потсетува на тоа што сме сега, што го имаме денес и што треба да го чуваме вечно. На Илинден им оддаваме почит на историската борба и вечниот стремеж на македонскиот народ за слобода и самостојна држава и на сите борци и херои кои со своето дело и подвизи трајно се вградиле во изградбата на македонската независност и идентитет. Овој ден е повод за благодарност, за тоа што денеска живееме во современа, независна и меѓународно призната држава, но и потсетување да продложиме во мир и заедништво да градиме уште подобра држава во духот на трајните вредности за посреќен живот на сегашните и многу идни генерации.

Адора

Поврзани вести

АДОРА АПЕЛИРА ДА БИДЕМЕ ХУМАНИ И ВО ОВА ТЕШКО ВРЕМЕ ЗА БИЗНИС И ЖИВОТ

Адора Бизнис Групацијата, и покрај исклучително тешката 2022 година и големите предизвици со кои се соочува модерното општество на мировен, макро, микро економски и општестен

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Проф. д-р Ванчо Чифлиганец ја промовира автобиографската книга „Мојот македонски код“ по повод 20 години Адора и други јубилеи

„МОЈОТ МАКЕДОНСКИ КОД – Живеам за да работам – Ако си борец ќе бидеш и творец“, е најновото авторско дело на проф. д-р Ванчо Чифлиганец,

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА КАДЕ АДОРА Е НАЈГОЛЕМ ПОЕДИНЕЧЕН АКЦИОНЕР СО ОДЛИЧЕН ТРИ-КВАРТАЛЕН РЕЗУЛТАТ ВО 2022 И НАЈВИСОК РАНГ ОД МАКЕДОНСКИТЕ БАНКИ НА ТОП 100 НАЈГОЛЕМИ БАНКИ ВО ЈИ ЕВРОПА

Од почетокот на годинава до крајот на септември, Комерцијална банка АД Скопје оствари позитивен финансиски резултат од 1.850,8 милиони денари (30 милиони евра), што споредено

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

ПОСТИГНАТ Е ДОГОВОР ЗА ПАРНОТО ГРЕЕЊЕ ВО СКОПЈЕ. АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ДОБИ ЦВРСТИ ГАРАНЦИИ ДЕКА ЕСМ ЌЕ ГИ КУПИ ТОПЛАНИТЕ ИСТОК И ЗАПАД И ЌЕ ГО ПЛАТИ ДОЛГОТ КОН КОМПАНИЈАТА

Менаџментот на Адора инженеринг доби цврсти гаранции од ЕСМ АД дека во најбрз можен рок, според сите домашни законски прописи ќе почне постапката за купопродажба

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

ССК ГИ ПОВИКА ИНСТИТУЦИИТЕ НИЗ ДИЈАЛОГ СО АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ДА ГО РЕШАТ ПРАШАЊЕТО СО ТОПЛАНИТЕ ЗА ДА СЕ ОБЕЗБЕДИ ТОПЛИНСКА ЕНЕРГИЈА ВО СКОПЈЕ И ДА СЕ ПОКАЖЕ ДЕКА ВЛАДЕЕ ПРАВОТО ВО ДРЖАВАТА

Сојузот на стопански комори на Македонија во соопштение до јавноста ù даде безрезервна поддршка на компанијата Адора инженеринг со апел дека правото на сопственост е

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ