НОВОСТИ

НОВОСТИ

ПOСТАВЕНА Е СЕДМАТА ПЛОЧА НА ЕЛИТНИОТ ОБЈЕКТ „АЕРОДРОМ-ПАРК 2“ НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ВО ОПШТИНАТА АЕРОДРОМ- СКОПЈЕ

ПOСТАВЕНА Е СЕДМАТА ПЛОЧА НА ЕЛИТНИОТ ОБЈЕКТ „АЕРОДРОМ-ПАРК 2“ НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ВО ОПШТИНАТА АЕРОДРОМ- СКОПЈЕ

Со армирање и бетонирање, поставена е седмата плоча на станбено-деловниот објект „Аеродром Парк 2“, што Адора Инженеринг го гради во општината Аеродром- Скопје. Со посветена, брза и квалитетна работа, стручниот тим на инженери кои  менаџираат со работата и ги организираат градежните работници и мајсторите, благодарение на поволните временски услови, работата ја завршија во предвидениот рок. Армирана и бетонирана е плочата над третиот кат на објектот, во која се вградени 20 тони железо и  163 м3 бетон со цврстина на бетон МБ 35.

На досега изградениот објект, електрионженерите во Адора Инженеринг ја поставија електричната инсталација. Работата продолжува натаму со брза динамика, што подразбира повеќечасовна работа на стотина градежни работници, ѕидаротеслари и други неимари, со цел брзо да се постави осмата плоча на објектот.

Елитниот објект „Аеродром Парк 2“ е трет станбено-деловен  објект, што Адора Инженринг го гради со потврдена стабилност и енергетска ефикасност од високата А-класа, во развиената општина Аеродром, на атрактивна локација во близина на меѓународната железничка и автобуска станица, на само 15-тина минути пеш од строгиот центар и градскиот плоштад во Скопје. 

Адора

Поврзани вести

ПРЕД 10 ГОДИНИ ОСВЕТЕНА ЦРКВАТА СВ. ЈОВАН КРСТИТЕЛ ВО АЕРОДРОМ ЧИЈ КТИТОР Е ПРОФ. Д-Р ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ

Пред десет години, на 14 јуни 2014, со голем црковно-народен собир беше осветен и свечено отворен православниот храм „Свети Јован Крстител“ во Општина Аеродром, кај

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

АДОРА СО НОВИ ИСКУСТВА И КОНТАКТИ ВО СВЕТСКАЛА ЛИГА ЗА ВОДОРОД НА САМИТОТ HYDROGEN EUROPE 2024

Многу нови контакти и средби со светската елита во чиј фокус е водородот, најнови сознанија за глобалните трендови во производство на зелена енергија и стремеж

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Во најтешките времиња носевме храбри одлуки. Душко Чифлиганец од Адора со впечатлив настап на форумот на најугледниот економски магазин во Скопје

„Градежништвото било, е и во иднина ќе биде наша примарна бизнис љубов, деловна пасија, што и покрај бизнис диверзификацијата на полето на финансиите, банкарството и

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ