НОВОСТИ

НОВОСТИ

ЗА ТРИ ДЕНА ПОСТАВЕНА Е ОСМАТА ПЛОЧА НАД ЧЕТВРТИОТ КАТ ОД ЕЛИТНИОТ СТАНБЕНО-ДЕЛОВЕН ОБЈЕКТ „АЕРОДРОМ ПАРК 2“ НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ

ЗА ТРИ ДЕНА ПОСТАВЕНА Е ОСМАТА ПЛОЧА НАД ЧЕТВРТИОТ КАТ ОД ЕЛИТНИОТ СТАНБЕНО-ДЕЛОВЕН ОБЈЕКТ „АЕРОДРОМ ПАРК 2“ НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ

Градежната компанија Адора Инженеринг ја постави осмата плоча над четвртиот кат, на новиот елитен станбено-деловен објект „Аеродром Парк 2“ кој интензивно се гради во станбениот комплекс „Адора“, општина Аеродром, Скопје, како нов градителски рекорд на компанијата.

Три дена од поставувањето на седмата плоча, градежната оператива на Адора Инженеринг ја армираше и бетонираше осмата плоча во која се вградени 20 тони железо и 157 м3 висококвалитетен бетон од Цементарница „УСЈЕ“, со цврстина на бетон МБ 35.

Градежниот лидер Адора Инженеринг, становите ги гради по европски стандарди, применувајќи најнови и најсовремени технологии. Купувачите добиваат енергетски ефикасен стан од А класа, потврдено со добивањето на првиот „енергетски пасош А-класа“ во Македонија, со врвна геомеханичка и асеизмичка стабилност, овозможувајќи им на станарите економично и безбедно домување.

Адора

Поврзани вести

ПРЕД 10 ГОДИНИ ОСВЕТЕНА ЦРКВАТА СВ. ЈОВАН КРСТИТЕЛ ВО АЕРОДРОМ ЧИЈ КТИТОР Е ПРОФ. Д-Р ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ

Пред десет години, на 14 јуни 2014, со голем црковно-народен собир беше осветен и свечено отворен православниот храм „Свети Јован Крстител“ во Општина Аеродром, кај

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

АДОРА СО НОВИ ИСКУСТВА И КОНТАКТИ ВО СВЕТСКАЛА ЛИГА ЗА ВОДОРОД НА САМИТОТ HYDROGEN EUROPE 2024

Многу нови контакти и средби со светската елита во чиј фокус е водородот, најнови сознанија за глобалните трендови во производство на зелена енергија и стремеж

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Во најтешките времиња носевме храбри одлуки. Душко Чифлиганец од Адора со впечатлив настап на форумот на најугледниот економски магазин во Скопје

„Градежништвото било, е и во иднина ќе биде наша примарна бизнис љубов, деловна пасија, што и покрај бизнис диверзификацијата на полето на финансиите, банкарството и

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ