НОВОСТИ

НОВОСТИ

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ УЧЕСТВУВАШЕ НА ПРВИОТ МАКЕДОНСКО – БУГАРСКИ ЕКОНОМСКИ ФОРУМ ВО ШТИП

АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ УЧЕСТВУВАШЕ НА ПРВИОТ МАКЕДОНСКО – БУГАРСКИ ЕКОНОМСКИ ФОРУМ ВО ШТИП

Унапредување на економската соработка и продлабочување на стопанските односи на пограничните општини во Македонија и Бугарија се во фокусот на вниманието на првиот македонско-бугарски економски форум што започна вчера во Штип, на кој учествуваше и градежната компанија Адора Инженеринг.

Проф. д-р Ванчо Чифлиганец, ген. дир. на Адора Инженеринг со учесниците на првиот македонско-бугарски економски форум

Двајцата вицепремиери на Македонија и Бугарија, м-р Зоран Ставрески и Даниела Бобева, порачаа дека врвен приоритет за поефикасна соработка е подобрување на патната инфраструктура, како што е проектот за довршување на пругата од Куманово кон бугарската граница, овозможување на користење на пристаништето во Варна, како замена на солунското, што се важни предуслови за побрз, поквалитетен и непречен проток на стоки и патници, како и за интензивирање на сегашните бизнис релации меѓу компаниите и бизнисмените од двете земји.

Вицепремиерите на Македонија и Бугарија Ставрески и Бобева на македонско – бугарските експо денови во Штип

Генералниот директор на Адора Инженеринг проф. д-р Ванчо Чифлиганец, кој како член на извршниот одбор на македонско-бугарската стопанска  комора  зеде активно учество на форумот, смета дека оваа манифетсација е одлична можност за промоција на нашите компании на бугарскиот пазар, за продлабочување на бизнис релациите со деловните партнери од Бугарија, за поголема конкуренстност пред европските компании и за реализација на заеденички проекти на трети пазари, на што е посветен денешниот дел од форумот што се одржува во Кочани.

Учесниците на македонско-бугарскиот економски форум во Штип

Адора Инженеринг на македонско-бугарските бизнис денови на сопствен штанд ја претстави градежната компанија која успешно работи 12 години, каде  посетителите на форумот се запознаа со елитните станбено-деловни објекти од овој градежен супербренд и со понудата на докажано сигурните висококвалитетни и економични еко домови што овој лидер во високоградбата во Македонија ги гради според европските стандарди.

Штанд на Адора Инженеринг на првиот македонско-бугарски економски форум

Адора

Поврзани вести

АНТОНИО ДАМЈАНОВСКИ НАШИОТ НАЈУСПЕШЕН МЛАД МОТО КРОС ТАЛЕНТ СО НАТАМОШНА ПОДДРШКА НА АДОРА ЈА СТАРТУВА НОВАТА СЕЗОНА

Со трка на отворениот македонски шампионат во недела во Гевгелија, нашата Адора Атлета Антонио Дамјановски, најталентираниот, најмлад и најуспешен мото крос возач во Македонија, ја

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

ДРАГАНА ЧИФЛИГАНЕЦ ЗА БИЗНИС ИНФО ОТКРИВА ДЕКА ИЗГРАДБАТА НА ОБЈЕКТ ВО ЦЕНТАРОТ НА СОЛУН Е НЕЈЗИН НОВ ПРЕДИЗВИК

Извршната директорка на Адора инженеринг, д-р Драгана Чифлиганец, во интервју за порталот Бизнис Инфо одговара на повеќе актуелни прашања за градежниот бизнис во Македонија и

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

ДЕСЕТ ГОДИНИ ПО ПРВИОТ ВЕШТАЧКИ ЗЕМЈОТРЕС ВО МАКЕДОНИЈА МЕДИУМИТЕ ВО СРБИЈА ПИШУВААТ ЗА ЗНАЧЕЊЕТО НА ОВОЈ ТЕСТ ЗА СТАБИЛНОСТА НА ОБЈЕКТИТЕ

Катастрофалните земјотреси во Турција и Сирија, каде тлото сеуште не мирува и неодамнешните потреси на Балканот, повторно ја актуелизираа важноста на квалитетот на градење за

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

ДУШКО ЧИФЛИГАНЕЦ-ПОТПРЕТСЕДАТЕЛ НА АДОРА БИЗНИС ГРУПАЦИЈА ВО БРЕНДОВИ КАПИТАЛ

„Во услови на огромна инфлација, стеснети пазари на капитал, енормен дисбаланс во цените на градежните материјали и отежнетите услови на работење, клучно беше да им

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

АДОРА СО ФИНАНСИСКА ДОНАЦИЈА ЗА НАСТРАДАНИТЕ ВО ЗЕМЈОТРЕСОТ ВО ТУРЦИЈА И РЕГИОНОТ, СО ПОРАКА ЗА ХУМАНОСТ И СОЛИДАРНОСТ

Компанијата „Адора инженеринг“, која е дел на интернационалната Адора Бизнис Групација,  донираше финансиски средства за настраданите во катастрофалниот земјотрес, кој однесе многу невини човечки животи

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

ADORA BUSINESS GROUP ВО КАПИТАЛ – „НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ КОМПАНИИ 2021/22“

Под наслов „20 ГОДИНИ ADORA BUSINESS GROUP – БИЗНИС И ГЕОГРАФСКА ДИВЕРЗИФИКАЦИЈА“, магазинот КАПИТАЛ објави две страници тематски прилог во специјалната едиција „НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ