НОВОСТИ

НОВОСТИ

НА ИЛИНДЕН АРХИТЕКТИТЕ НИНА СТРЕЗОВСКА И ВАНЧО ЃЕОРЃИЕВСКИ ЗА СВОИТЕ СТРУЧНИ УСПЕСИ НАГРАДЕНИ ОД МЕНАЏМЕНТОТ НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ

НА ИЛИНДЕН АРХИТЕКТИТЕ НИНА СТРЕЗОВСКА И ВАНЧО ЃЕОРЃИЕВСКИ ЗА СВОИТЕ СТРУЧНИ УСПЕСИ НАГРАДЕНИ ОД МЕНАЏМЕНТОТ НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ

Афирмираните архитекти во проектантското биро на Адора Инженеринг Нина Стрезовска и Ванчо Ѓеорѓиевски, во чест на големиот национален празник Илинден, за своите успеси во работењето и стручната специјализација, добија награди од генералниот директор на компанијата проф. д-р Ванчо Чифлиганец. Стрезовска е наградена со златник со ликот на Свети Јован Крстител и реплика на истоимената црква-донација на Адора Инженеринг во општина Аеродром, Скопје, за добиеното овластување за енергетски контролор во првата генерација енергетски контролори во Македонија. Стрезовска, која е прв енергетски контролор во Адора Инженеринг, со оваа специјализација се стекна по стручната  обука и успешно положениот испит, со што таа е овластен енергетски контролор според правилникот за енергетска контрола и правилникот за енергетски карактеристики на згради во Македонија. Генералниот директор д-р Чифлиганец изрази задоволство што Адора Инженеринг, пионер во воведувањето и лидер во изградбата на енергетските станбени објекти од високата А класа, доби овластен енергетски контролор, што е уште една потврда за поддршката што компанијата им ја дава на своите вработени за повисока стручна едукација, со што се овозможува постојано следење на новите светски трендови во градежништвото за  квалитетно, сигурно и економично домување во објектите на овој градежен бренд.

Енергетскиот контролор Нина Стрезовска со проф. д-р Ванчо Чифлиганец, ген. дир. на Адора Инженеринг

Искусниот архитект Ѓеорѓиевски, раководител на проектантското биро во Адора Инженеринг, беше награден од генералниот директор д-р Чифлиганец за успешното 10 годишно работење во компанијата, каде тој има особен придонес во проектирањето на 30-тината елитни објекти изградени од овој градежен супербренд, како и за учеството во изградбата на православната црква Свети Јован Крстител во Скопје и во подигнувањето на спомен обележјето во чест на Водици во Охрид. При врачувањето на златникот со ликот на Свети Јован Крстител и реплика од истоимената црква, д-р Чифлиганец му изрази благодарност на Ѓеорѓиевски за посветената и успешна работа и за неговиот придонес заедно со сите вработени за издигнувањето на Адора Инженеринг како  лидер во високоградбата во Македонија.

Дипломираните инженери архитекти Ванчо Ѓеорѓиевски и Нина Стрезовска со ген. дир. на Адора Инженеринг проф. д-р Ванчо Чифлиганец

Наградувањата на успешните вработени, како најголемо богатство и носител на развојот на Адора Инженерио по повод празникот Илинден, се мотивација за сите вработени постојано да ги усовршуваат своите знаења и да се едуцираат за свој личен и професионален напредок и за просперитет на компанијата.

Стручниот и менаџерски тим на Адора Инженеринг со наградените колеги на Илинден

 

Адора

Поврзани вести

Адора инженеринг во ТОП 200 – Успешна приказна од градежната индустрија

„Адора инженеринг, којашто го прослави својот 20ти роденден изминатата година, неуморно продолжува да работи и да постигнува нови успеси“- објави едицијата 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Најчитаните српски медиуми пишуваат за нашиот комплекс 21st Century Zlatibor

Воодушевени од неодамнешните објави на најпрестижните светски instagram профили за архитектура, ентериер и дизајн, кои низ текст и фотографии, во суперлатив го претставија новиот апарт

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Со акцијата „Во спомен на Биби“, Адора обезбеди преглед на дојка за сите свои вработени жени

Под мотото „Свесни сме“, Адора Бизнис Групацијата организирано се придружи на розовиот октомври, месецот посветен на подигнување на свеста кај жените, за заедничка борба против

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Адора со хотелот на Златибор се најде на најпрестижните блогови за архитектура и дизајн во светот

„21st Century Zlatibor е уникатен кондо хотел лоциран во прекрасниот Златибор, во срцето на српските планини. Изграден од регионално реномираната Адора Бизнис Групација, тој е

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

„ОАЗА ОД ВКУС И ЕЛЕГАНЦИЈА НАСРЕД ПЛАНИНСКИ АМБИЕНТ“- 21ST CENTURY ZLATIBOR НИЗ ОБЈЕКТИВОТ НА SRBTEL.MK

Најпосетената планина во Србија, ова лето прослави 130 години од воведувањето на организираниот туризам. Во годината на јубилеот, за љубителите на планинскиот хедонизам, на Златибор

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

21 години Лидер & Предводник во високата градба во Македонија

На 28-ми август, православниот празник Голема Богородица, во 2002 година, потврдениот успешен стопанственик, општественик и филантроп, проф. д-р Ванчо Чифлиганец ја основа приватната компанија Адора

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ