НОВОСТИ

НОВОСТИ

ВО АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ СЕ ЗАСАДЕНИ 400 НОВИ САДНИЦИ НА ДЕНОТ НА ДРВОТО

ВО АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ СЕ ЗАСАДЕНИ 400 НОВИ САДНИЦИ НА ДЕНОТ НА ДРВОТО

Со засадување на 400 нови садници, багреми и чемпреси во парк шумата „Александрија“ во резиденцијата во Црниче-Скопје, сопственост на компанијата,  дел од вработените во Адора Инженеринг денес се влучија во 12-тата еколошка акција „Ден на дрвото“ што во Македонија се реализира под мотото „Засади дрво, засади здравје, засади ја својата иднина“. Традиционалната акција за садење дрвја во Адора Инженеринг е  во рамките на општествено одговорните практики,  во духот на постојаната грижа на градежната компанија за заштита на животната средина, грижа за здравјето на луѓето и за создавање на поздрава иднина за младите поколенија.

На Денот на дрвото вработените во Адора Инженеринг засадија нови садници во парк шумата Александира во Црниче-Скопје

 

Адора

Поврзани вести

ПРЕД 10 ГОДИНИ ОСВЕТЕНА ЦРКВАТА СВ. ЈОВАН КРСТИТЕЛ ВО АЕРОДРОМ ЧИЈ КТИТОР Е ПРОФ. Д-Р ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ

Пред десет години, на 14 јуни 2014, со голем црковно-народен собир беше осветен и свечено отворен православниот храм „Свети Јован Крстител“ во Општина Аеродром, кај

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

АДОРА СО НОВИ ИСКУСТВА И КОНТАКТИ ВО СВЕТСКАЛА ЛИГА ЗА ВОДОРОД НА САМИТОТ HYDROGEN EUROPE 2024

Многу нови контакти и средби со светската елита во чиј фокус е водородот, најнови сознанија за глобалните трендови во производство на зелена енергија и стремеж

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Во најтешките времиња носевме храбри одлуки. Душко Чифлиганец од Адора со впечатлив настап на форумот на најугледниот економски магазин во Скопје

„Градежништвото било, е и во иднина ќе биде наша примарна бизнис љубов, деловна пасија, што и покрај бизнис диверзификацијата на полето на финансиите, банкарството и

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ