НОВОСТИ

НОВОСТИ

СТУДЕНТИТЕ ОД ВИСОКАТА ШКОЛА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ И НОВИНАРСТВО ВО ПОСЕТА НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ

СТУДЕНТИТЕ ОД ВИСОКАТА ШКОЛА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ И НОВИНАРСТВО ВО ПОСЕТА НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ

Студентите во прва година на Високата школа за односи со јавност и новинарство со професорот Александар Стамболиев, беа во посета на Адора Инженеринг Скопје, практично да дознаат како функционираат менаџментот и односите со јавност во една компанија во непосредна комуникација и дискусија со нејзиниот  менаџмент.

Студентите во прва година на Високата школа за односи со јавност и новинарство со професорот Александар Стамболиев, беа во посета на Адора Инженеринг Скопје, практично да дознаат како функционираат менаџментот и односите со јавност во една компанија во непосредна комуникација и дискусија со нејзиниот менаџмент. Фото: 1498, натпис: Студентите од Високата школа за односи со јавност и новинарство во посета на Адора Инженеринг Генералниот директор на Адора Инженеринг Скопје проф. д-р Ванчо Чифлиганец ги запозна младите студенти со неговото професионално искуство од почетоците до денес, поткрепено со постојаната едукација, 11 годишното менаџирање со државен капитал и 11 години управување со приватна компанија, која сега е лидер во градежништвото и 11-та најуспешна компанија во Македонија. Според д-р Чифлиганец, најважно за успешеното менаџирање е непосредната комуникација со вработените од сите сегменти, добра стратегија и конкретна цел во бизнисот, координираност на секторите, баланс меѓу искуството и младоста, традиционалните вредности и иновациите, опсежните анализи, постојано да се биде во тренд со светските текови, воведување новини и храбра и разумна проценка за отворање нови можности во бизнисот. Фото: 1494, натпис: Како се менаџира и кој е рецептот за успешен бизнис во практиката-студените со менаџментот на Адора Инженеринг Извршниот директор на Адора Инженеринг д-р Драгана Чифлиганец им ги пренесе на студентите сопствените искуства од теоретската едукација и практичната работа, сопствениот развоен пат до менаџерската позиција, како и за важната улога на примената на современите стандарди за успешна работа на компанијата. ПР менаџерот Нина Кепеска го истакна знечењето на коректната комуникација внатре во компанијата и односите со надворешната јавност, преку медиумите, пр соопштенија, интернет маркетингот и сите алатки за создавање, негување и надградување на идентитетот и добриот имиџ на компанијата. Адора Инженеринг Скопје е отворена за посети на студентите од факултетите и универзитетите во Македонија кои сакаат да видат како изгледа реалниот бизнис, како и за реализирање на практичната работа на студентите.

Генералниот директор на Адора Инженеринг Скопје проф. д-р Ванчо Чифлиганец ги запозна младите студенти со неговото професионално искуство од почетоците до денес, поткрепено со постојаната едукација, 11 годишното менаџирање со државен капитал и 11 години управување со приватна компанија, која сега е лидер во градежништвото и 11-та најуспешна компанија во Македонија. Според д-р Чифлиганец, најважно за успешеното менаџирање е непосредната комуникација со вработените од сите сегменти, добра стратегија и конкретна цел во бизнисот, координираност на секторите, баланс меѓу искуството и младоста, традиционалните вредности и иновациите, опсежните анализи, постојано да се биде во тренд со светските текови, воведување новини и храбра и разумна проценка за отворање нови можности во бизнисот.

Како се менаџира и кој е рецептот за успешен бизнис во практиката-студените со менаџментот на Адора Инженеринг

Извршниот директор на Адора Инженеринг д-р Драгана Чифлиганец им ги пренесе на студентите сопствените искуства од теоретската едукација и практичната работа, сопствениот развоен пат до менаџерската позиција, како и за важната улога на примената на современите стандарди за успешна работа на компанијата. ПР менаџерот Нина Кепеска го истакна знечењето на коректната комуникација внатре во компанијата и односите со надворешната јавност, преку медиумите, пр соопштенија, интернет маркетингот и сите алатки за создавање, негување и надградување на идентитетот и добриот имиџ на компанијата. Адора Инженеринг Скопје е отворена за посети на студентите од факултетите и универзитетите во Македонија кои сакаат да видат како изгледа реалниот бизнис, како и за реализирање на практичната работа на студентите. 

Адора

Поврзани вести

21 години Лидер & Предводник во високата градба во Македонија

На 28-ми август, православниот празник Голема Богородица, во 2002 година, потврдениот успешен стопанственик, општественик и филантроп, проф. д-р Ванчо Чифлиганец ја основа приватната компанија Адора

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

МЛАДИТЕ НАТПРЕВАРУВАЧИ НА КБК АДОРА СО 5 – ЗЛАТНИ СРЕБРЕНИ И БРОНЗЕНИ МЕДАЉИ НА SERBIA OPEN WAKO EUROPEAN CUP

Младите талентирани кик боксери од КБК Адора, минатиот викенд остварија одлични резултати на Serbia Open, WAKO European Cup ranking tournament. Од турнирот во Белград, тие

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

СЛОБОДАН ИВЧЕСКИ НАШИОТ СЕНИОР МОТО КРОС ШАМПИОН СО ПОДДРШКА НА АДОРА ТРИУМФИРАШЕ НА СТАРТОТ НА СЕЗОНАТА 2023

Слободан Ивчески Цобо, државниот мото крос MX Сениор шампион, освои две први места натпреварувајќи се на првиот отворен Македонски шампионат со кој мото крос сезоната

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

ЧЕСТИТКИ ОД АДОРА ЗА ВРВНОТО ПРИЗНАНИЕ НА КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА „НАЈДОБРА БАНКА ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЗА 2023“

Компанијата Адора инженеринг, како еден од значајните поединечни акционери и квалификуван акционер во Комерцијална банка АД Скопје, на сите вработени, на целиот менаџерски тим и

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

АНТОНИО ДАМЈАНОВСКИ НАШИОТ НАЈУСПЕШЕН МЛАД МОТО КРОС ТАЛЕНТ СО НАТАМОШНА ПОДДРШКА НА АДОРА ЈА СТАРТУВА НОВАТА СЕЗОНА

Со трка на отворениот македонски шампионат во недела во Гевгелија, нашата Адора Атлета Антонио Дамјановски, најталентираниот, најмлад и најуспешен мото крос возач во Македонија, ја

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ