НОВОСТИ

НОВОСТИ

ЛИСТ ЗА ПРЕДБЕЛЕЖУВАЊЕ ЗА ОБЈЕКТОТ ШТО АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ГО ГРАДИ ВО СКОПЈЕ, ОПШТИНА АЕРОДРОМ, КАЈ ЦРКВАТА СВЕТИ ИЛИЈА

ЛИСТ ЗА ПРЕДБЕЛЕЖУВАЊЕ ЗА ОБЈЕКТОТ ШТО АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ГО ГРАДИ ВО СКОПЈЕ, ОПШТИНА АЕРОДРОМ, КАЈ ЦРКВАТА СВЕТИ ИЛИЈА

Се известуваат купувачите на станови во новиот елитен станбен објект што Адора Инженеринг го гради во срцето на општина Аеродром, Скопје, кај црквата Свети Илија, дека излезе листот за предбележување на градба со број 102991, за К.О. Кисела Вода 2, издаден од Агенцијата за катастар на недвижности на Република Македонија. Станбениот објект што е на десет ката, забрзано се гради, според најновите стандарди за асизмички сигурна, геомеханички стабилна,енергетски ефикасна, еко градба, од А КЛАСА, што далеку ги надминува барањата на новиот Правилник за енергетски карактеристики на згради. Новиот елитен објект, кој е во рамките на станбениот комплекс што Адора Инженеринг го гради во центарот на модерната урбана општина Аеродром, во близина на главната автобуска и железничка станица и строгиот центар на Скопје, дологорочно ќе им заштедува пари на станарите, со шест пати помала потрошувачка на енергија за греење од порано и е подготвен за добивање на „енергетски пасош“, уште пред воведувањето на овој сертификат во Македонија.

 

 

 

Адора

Поврзани вести

АДОРА СО НОВИ ИСКУСТВА И КОНТАКТИ ВО СВЕТСКАЛА ЛИГА ЗА ВОДОРОД НА САМИТОТ HYDROGEN EUROPE 2024

Многу нови контакти и средби со светската елита во чиј фокус е водородот, најнови сознанија за глобалните трендови во производство на зелена енергија и стремеж

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Во најтешките времиња носевме храбри одлуки. Душко Чифлиганец од Адора со впечатлив настап на форумот на најугледниот економски магазин во Скопје

„Градежништвото било, е и во иднина ќе биде наша примарна бизнис љубов, деловна пасија, што и покрај бизнис диверзификацијата на полето на финансиите, банкарството и

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

ИДНИНАТА ПОЧНУВА ДОМА

Извршната претседателка на Адора Бизнис Групацијата, д-р Драгана Чифлиганец е избрана за млада жена – бизнис херој, која успешно гради краиера – да биде пример

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Адора инженеринг во ТОП 200 – Успешна приказна од градежната индустрија

„Адора инженеринг, којашто го прослави својот 20ти роденден изминатата година, неуморно продолжува да работи и да постигнува нови успеси“- објави едицијата 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ