НОВОСТИ

НОВОСТИ

Со купување на книгата „Можеш и ти“ по промотивна цена до 20-ти февруари, донирате за хумани цели

Со купување на книгата „Можеш и ти“ по промотивна цена до 20-ти февруари, донирате за хумани цели

Книгата „Можеш и ти“, романизирана биографија за проф. д-р Ванчо Чифлиганец од авторот проф. д-р Венко Андоновски, до 20-ти февруари може да се набави по промотивна цена од 500 денари, во книжарницата Култура и он-лајн на „Купи книга“, каде оваа понуда е на насловна страница со пораката „Прочитај и донирај“. Сите приходи од продажбата книгата за еден од најуспешните македонци на денешнината, одат во фондацијата ПРОФ. Д-Р ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ за хумани цели, за поддршка на образованието, науката, спортот, културата, уметноста и заедницата во целина.

Книгата „Можеш и ти“, промовирана на 26 декември 2014 год. на одбележувањето на 12 годишнината на Адора инженеринг
Книгата „Можеш и ти“, промовирана на 26 декември 2014 год. на одбележувањето на 12 годишнината на Адора инженеринг
„Можеш и ти“, авторот проф. д-р Венко Андоновски ја нарекува книга-адреналин, книга-родословие, книга-подвиг, книга-житие за оној кој никогаш не вели невозможно е. Според главниот рецензент, претседателот на МАНУ академик д-р Владо Камбовски, книгата го отсликува животниот пат и дело на проф. д-р Ванчо Чифлиганец, неуморен неимар кој смислата и целта на сиот свој живот ги сосредочил во една централна точка-создавањето. Проф. д-р Ванчо Чифлиганец во книгата порачува „Слоганот  само  делата се вистина ми е генетски код наследен од моите претци, кои ме научија дека човек додека е на овој свет, ако не остави зад себе дела, како да не оставил ништо“.
Проф. д-р Ванчо Чифлиганец и проф. д-р Венко Андоновски, автор на книгата „Можеш и ти“
„Можеш и ти“ се смета за прирачник за сите кои се на почетокот на својот професионален пат и кариера и пример дека со силна желба, истрајност, верба во себеси и посветена работа, соништата стануваат реалност!

Адора

Поврзани вести

АДОРА АПЕЛИРА ДА БИДЕМЕ ХУМАНИ И ВО ОВА ТЕШКО ВРЕМЕ ЗА БИЗНИС И ЖИВОТ

Адора Бизнис Групацијата, и покрај исклучително тешката 2022 година и големите предизвици со кои се соочува модерното општество на мировен, макро, микро економски и општестен

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Проф. д-р Ванчо Чифлиганец ја промовира автобиографската книга „Мојот македонски код“ по повод 20 години Адора и други јубилеи

„МОЈОТ МАКЕДОНСКИ КОД – Живеам за да работам – Ако си борец ќе бидеш и творец“, е најновото авторско дело на проф. д-р Ванчо Чифлиганец,

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА КАДЕ АДОРА Е НАЈГОЛЕМ ПОЕДИНЕЧЕН АКЦИОНЕР СО ОДЛИЧЕН ТРИ-КВАРТАЛЕН РЕЗУЛТАТ ВО 2022 И НАЈВИСОК РАНГ ОД МАКЕДОНСКИТЕ БАНКИ НА ТОП 100 НАЈГОЛЕМИ БАНКИ ВО ЈИ ЕВРОПА

Од почетокот на годинава до крајот на септември, Комерцијална банка АД Скопје оствари позитивен финансиски резултат од 1.850,8 милиони денари (30 милиони евра), што споредено

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

ПОСТИГНАТ Е ДОГОВОР ЗА ПАРНОТО ГРЕЕЊЕ ВО СКОПЈЕ. АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ДОБИ ЦВРСТИ ГАРАНЦИИ ДЕКА ЕСМ ЌЕ ГИ КУПИ ТОПЛАНИТЕ ИСТОК И ЗАПАД И ЌЕ ГО ПЛАТИ ДОЛГОТ КОН КОМПАНИЈАТА

Менаџментот на Адора инженеринг доби цврсти гаранции од ЕСМ АД дека во најбрз можен рок, според сите домашни законски прописи ќе почне постапката за купопродажба

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

ССК ГИ ПОВИКА ИНСТИТУЦИИТЕ НИЗ ДИЈАЛОГ СО АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ДА ГО РЕШАТ ПРАШАЊЕТО СО ТОПЛАНИТЕ ЗА ДА СЕ ОБЕЗБЕДИ ТОПЛИНСКА ЕНЕРГИЈА ВО СКОПЈЕ И ДА СЕ ПОКАЖЕ ДЕКА ВЛАДЕЕ ПРАВОТО ВО ДРЖАВАТА

Сојузот на стопански комори на Македонија во соопштение до јавноста ù даде безрезервна поддршка на компанијата Адора инженеринг со апел дека правото на сопственост е

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ