НОВОСТИ

НОВОСТИ

ЌЕ СЕ АСФАЛТИРА УЛИЦАТА БЕЛГРАДСКА НАД ЕЛИТНИОТ СТАНБЕН ОБЈЕКТ СКОПЈЕ-ПОД ВОДНО НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ

ЌЕ СЕ АСФАЛТИРА УЛИЦАТА БЕЛГРАДСКА НАД ЕЛИТНИОТ СТАНБЕН ОБЈЕКТ СКОПЈЕ-ПОД ВОДНО НА АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ

Асфалтирањето на улицата „Белградска“ на потегот над елитниот станбен објект на Адора Инженеринг Скопје-Под Водно на вкрстувањето со ул. „Димче Мирчев“ наспроти МВР, е ставено во програмата за урбано планирање на Општина Центар за 2013 година и изгласана од Советот на Општина Центар. Како што известуваат од Секторот за уредување на градежно земјиште и животна средина во Општина Центар, реализацијата на овој зафат како и на сите позиции и локации од оваа програма ќе се одвива според буџетските можности на Општина Центар-Скопје. Според оваа одлука и ако се има во вид дека се работи за мал простор од почетните 100 метри на улицата, очекувањата на станарите на елитниот објект Скопје-Под Водно, како и на градежната компанија Адора Инженеринг се дека наскоро ќе биде сфалтирана улицата „Белградска“, од каде има пристап во дворот на станбениот  објект. Разгледувањето и решавањето на ова прашање од страна на Општина Центар е на иницијатива и допис од страна на станар во објектот Под Водно, со цел да се решат проблемите со создавање прашина од суво време и кал од дожд и станарите на овој простор непречено да домуваат.

Општина Центар ќе ја асфалтира ул. „Белградска“ над станбен објект Скопје-Под Водно

Адора

Поврзани вести

21 години Лидер & Предводник во високата градба во Македонија

На 28-ми август, православниот празник Голема Богородица, во 2002 година, потврдениот успешен стопанственик, општественик и филантроп, проф. д-р Ванчо Чифлиганец ја основа приватната компанија Адора

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

МЛАДИТЕ НАТПРЕВАРУВАЧИ НА КБК АДОРА СО 5 – ЗЛАТНИ СРЕБРЕНИ И БРОНЗЕНИ МЕДАЉИ НА SERBIA OPEN WAKO EUROPEAN CUP

Младите талентирани кик боксери од КБК Адора, минатиот викенд остварија одлични резултати на Serbia Open, WAKO European Cup ranking tournament. Од турнирот во Белград, тие

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

СЛОБОДАН ИВЧЕСКИ НАШИОТ СЕНИОР МОТО КРОС ШАМПИОН СО ПОДДРШКА НА АДОРА ТРИУМФИРАШЕ НА СТАРТОТ НА СЕЗОНАТА 2023

Слободан Ивчески Цобо, државниот мото крос MX Сениор шампион, освои две први места натпреварувајќи се на првиот отворен Македонски шампионат со кој мото крос сезоната

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

ЧЕСТИТКИ ОД АДОРА ЗА ВРВНОТО ПРИЗНАНИЕ НА КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА „НАЈДОБРА БАНКА ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЗА 2023“

Компанијата Адора инженеринг, како еден од значајните поединечни акционери и квалификуван акционер во Комерцијална банка АД Скопје, на сите вработени, на целиот менаџерски тим и

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

АНТОНИО ДАМЈАНОВСКИ НАШИОТ НАЈУСПЕШЕН МЛАД МОТО КРОС ТАЛЕНТ СО НАТАМОШНА ПОДДРШКА НА АДОРА ЈА СТАРТУВА НОВАТА СЕЗОНА

Со трка на отворениот македонски шампионат во недела во Гевгелија, нашата Адора Атлета Антонио Дамјановски, најталентираниот, најмлад и најуспешен мото крос возач во Македонија, ја

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ